İkili tarama testleri pozitif çıktığında anne adaylarını endişelendirmesin. Çünkü, 30 hamile kadından birinde bu test pozitif çıkabilmekte ve 23 gebeden biri ise, down sendromlu bebek taşıyabilmektedir.
Rahim ağzı yetmezliği tedavisi, genelde cerrahi olarak yapılmaktadır. Bu cerrahide rahim ağzının kadının gebeliği boyunca doğuma kadar kapalı kalmasını sağlamak için dikiş atılmakta ve bu işleme serklaj adı verilir.
Kaşıntılar çoğu zaman hem anne adayı hem de bebek açısından tehlike oluşturabilecek bir durumun habercisi değildir. Yalnız gebeliğin seyri boyunca bazı özel durumlar da söz konusu olabilmektedir.
Gebelik zehirlenmesi ilerleyene kadar hiç bir belirti vermez. Annenin ve bebeğinin hayatını riske eden ciddi bir hastalıktır. Belirtileri tam olarak bilinmediği için önceden saptamak pek mümkün olmamaktadır.
Gebenin karnına bağlanan biri bebeğin kalp atışları, diğeri rahim kasılmalarını algılayan iki adet problabunları takip ederek kaydeden basit ve ağrısız bir testtir.
Her ay vücudunuzda gebe (hamile) kalmayı kolaylaştıracak olaylar olur. Mesela yumurtlamadan hemen önce vücut ısınız yükselir.
Sezaryen olmuş bir kadının, sonraki hamileliğin de normal doğum yapmasına sezaryen sonrası normal doğum (SSVD) denilmektedir. Ancak bu durum her zaman mümkün ve güvenli olmayan durum olduğu da gerçektir.
Gebeliğin ilk yarısından yani 20. haftasından önce veya bebek 500 g ağırlığına ulaşmadan önce gebeliğin değişik sebeplerle sonlanması olarak tanımlanmaktadır. Tıbbi Literatürde “abortus” olarak adlandırılır.
Gebe kaldığınız ve genetik rahatsızlıklarla ilgili herhangi bir test yaptırmadınız. Endişelenmeye hiç gerek yok. Sizin ve bebeğiniz sağlığını korumak amacıyla tüm tedbirlerin alınması mümkündür.
Kadın Doğum Uzmanı olarak Ankara’da sizlere; Kızlık zarı dikimi, vajinusmus, gebelik, jinekolojik muayeneler, genital bölge estetiği, kürtaj vs. son teknoloji ile sağlıklı, güvenilir, hijyenik şartlarda ve ağrısız olarak hizmet verir.
Sorunsuz ve mükemmel bir gebelik yaşamak isteyen kadınların ortak durağı olan Op. Dr. Gökçen Erdoğan ile Diva Kadın merkezi, Ankara sınırlarında göz kırpmadan tercih edilecek klinik olma hüviyetindedir.
Spermisitler, Ria, Doğal Yöntemler, Süt Koruması yöntemleridir. Spermin hareketliliğini etkiler. Jel, krem, sünger şeklinde olabilir. Orta derecede etkilidir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı kısmen korur.
Amaç erkek sıvısının kondomun içinde kalmasını sağlayıp kadın genital organına geçmesini önlemektir. Kondom penis ereksiyondayken takılmalı tam oturtulmalıdır ejekülasyondan sonra çıkarılmalıdır.
Etkinliği yüksek olan bu yöntemde kadınların tüplerine operasyonla değişiklikler yapılır ve spermle yumurtanın karşılaşması önlenir. Vazektomi Türkiye’de çok fazla tercih edilmeyen yöntemlerdir.
Normal Doğum, 38- 42. haftalar arasında rahmin istemsiz bir şekilde kasılmasıyla tek bebeğin rahim dışına plasentası ile birlikte anneye zarar vermeden vajinal yolla doğmasıdır.
Sezaryen annenin karnı ve uterus üstünden açılan bir kesiden bebeğin çıkartılmasını içeren cerrahi bir işlemdir. Ağrı hissedilmez. problem yaşanması çok nadirdir. Tüplerin bağlanması isteniyorsa ikisi bir arada yapılabilir.
Su altında yapılan doğumlarda asıl amaç, gebelerin streslerinin azaltılması, kullanılan ağrı kesici ilaçların azaltılması ve vajina kaslarının oldukça gevşemesi sonucunda; doğum daha hızlı ve daha kolay seyreder.
Hayatta en güzel duygulardan biri anneliktir. Bebeğini kucağa almak, emzirmek, hissetmek ve onunla vakit geçirmek, bunları yaşayabilmek için ise önce tabiî ki bebeği doğurmak gerekir.
Gebe kadınlar gebelik öncesine göre ortalama 300-500 kcal daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu dönemde gerekli olan gerek vitaminler gerekse mineraller iyi ve dengeli beslenmeyle rahat bir şekilde karşılanır.
Ağır spor yapmak bebeğe zarar vermeyecektir ancak sizin daha çabuk ya da daha fazla yorulmanıza neden olacaktır. Gebelikte kadının ihtiyacı olan kan miktarı %50 oranında artmaktadır.
Gebeliğin son dört haftasına dek, herhangi bir sebeple doktorunuz tarafından yasaklanma dıkça, cinsel ilişkiye girmekte sıkıntı yok. Bebek anne karnında dünyanın en korunaklı haznesinde olduğu için zarar görmez
13 hafta dahil olmak üzere gebeliğin bu dönemi 1. trimester olarak adlandırılır. Gebeliğin bu döneminde annenin vücudunda da değişimler olmaktadır. Gebelik süreci kadından kadına aslında farklı yaşanmaktadır.